Heb je een vraag over onze diensten? Dan is de kans groot dat je het antwoord vindt in het onderstaande overzicht van veelgestelde vragen. Wordt je vraag hier niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Testen

Zijn de testen geschikt voor iedereen?

Onze loopbaantest is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar, dit betekent dat je deze test ook kunt gebruiken om de juiste profielkeuze te maken op de middelbare school. Bij deze test kun je een keuze maken tussen mbo of hbo/wo niveau.

Onze persoonlijkheidstest is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. De inhoud van deze test is met name gericht op jouw voorkeuren op de werkvloer, dus enige werkervaring is aan te raden.

Onze capaciteitentest is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar. Je kunt hierbij de keuze maken tussen mbo of hbo/wo niveau.

Waar staat Bridge voor?

De Bridge testen zijn altijd gebaseerd op een combinatie van verschillende wetenschappelijke theorieën en beschikken over uitstekende validiteit. Zo wordt onze persoonlijkheidstest gebaseerd op de Big Five Persoonlijkheidstheorie, de Type- Theorie van Carl Jung en het 4-kleurenmodel. En de loopbaantest op de RIASEC codes van Holland en de Loopbaanankers van Schein.

Hoe weet ik dat de test een betrouwbaar resultaat geeft?

Onze testen bestaan uit een combinatie van verschillende wetenschappelijk bewezen theorieën. Daarnaast zijn de eindresultaten gebaseerd op zowel normatieve als ipsatieve scores.  We gebruiken een combinatie van deze scores omdat uit onderzoek binnen de testtheorie blijkt dat het combineren van deze scores een betrouwbaar beeld geeft.

Hoelang ben ik bezig met een test?

Voor de persoonlijkheids- en loopbaantest kun je op ongeveer 40 minuten per test rekenen. Het is belangrijk dat je rustig voor de test gaat zitten en de tijd neemt die je nodig hebt om de best passende antwoorden te geven. Maak deze testen dus nooit onder tijdsdruk.

De capaciteitentest bestaat uit drie onderdelen, elk onderdeel duurt 18 minuten.

Coaching

Hoe weet ik dat ik een coach toegewezen krijg die aansluit bij mijn wensen?

Aan de hand van jouw intake formulier maken we een zo goed mogelijke keuze voor een coach of psycholoog die aansluit bij wat jij nodig hebt. Voor het traject start ontvang je van ons per mail een coachvoorstel. Het traject start altijd pas als jij akkoord bent met dit voorstel. Heb je na de eerste coachsessie toch het idee dat jullie geen goede match zijn? Dan kun je voor de rest van het traject vragen om een andere coach.