Selectie assessment

Met het inzetten van onze selectie assessments kun je een weloverwogen keuze voor een kandidaat maken. Naast het selecteren op basis van een cv en het voeren van sollicitatiegesprekken, kan het wenselijk zijn om een persoonlijkheids- en/of capaciteitentest in te zetten. Onze specialisten helpen graag met het kiezen van de juiste test, het koppelen van persoonlijkheidsdimensies aan een functieprofiel en selectieadvies aan de hand van de testuitslagen. Nadat je de meest geschikte kandidaat hebt aangenomen, heb je meteen goed inzicht in de ontwikkelingsmogelijkheden van je nieuwe medewerker. 

We maken altijd gebruik van Bridge testen via ons eigen testplatform. Bridge testen zijn kwalitatief hoogstaande en wetenschappelijke testen die over de hele wereld worden toegepast. Alle Bridge instrumenten zijn ontwikkeld in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. De testen worden samengesteld met het gebruik van meerdere wetenschappelijke theorieën, waardoor je een mooi compleet beeld krijgt van de kandidaat. Zo zijn onze verschillende persoonlijkheidstesten gebaseerd op zowel de Big Five, de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel. 

“De Bridge testen worden samengesteld met het gebruik van meerdere wetenschappelijke theorieën, waardoor je een mooi compleet beeld krijgt van de kandidaat”

Voor selectie assessments zetten we vaak onze persoonlijkheid quickscan in. Deze test duurt slechts 12 minuten en is een goede voorspeller van werkprestaties en toekomstig arbeidsgedrag van de kandidaat. Afhankelijk van de wensen kan het zijn dat we een uitgebreidere persoonlijkheidstest en/of capaciteitentest adviseren.  Het is mogelijk om één kandidaat te testen, om er zeker van te zijn dat deze persoon goed aansluit bij de functie en organisatie. Maar we kunnen ook meerdere kandidaten testen, zodat we een mooie vergelijking kunnen maken. 

Interesse?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt deze binnen twee werkdagen. Neem ook voor meer informatie of advies gerust contact met ons op.