fbpx

Teambuilding richting een gezamenlijk gedragen DNA bij de Hofdames

In november organiseerden wij twee teambuilding middagen voor de Hofdames; een full-service zorgdienstverlener voor ouderen waar zo’n 70 zzp zorgverleners werkzaam zijn. In dit artikel vertellen we graag meer over het programma en de inspirerende middagen met waardevolle uitkomsten.

Doelstelling

Het doel van de teambuildingsdagen was helder: samenkomen, verbinden en het DNA uitdragen. Aan ons de taak om hier invulling aan te geven. We stellen voor om twee teambuilding dagen te organiseren waarover de deelnemers verdeeld worden. Zo blijft er ruimte voor persoonlijke aandacht en het creëren van echte verbinding. De dag zal gericht zijn op het elkaar leren kennen, verbinden en plezier hebben via een leuke activiteit. Daarnaast heeft de DNA workshop als doel om een gezamenlijk gedragen Hofdames DNA te co-creëren. Deelnemers gaan naar huis met een gevoel van verbinding met collega’s en de organisatie.

bedrijfs dna

Het Hofdames spel

We beginnen de dag met een korte introductie met wat ijsbrekers en speeddates. De hofdames werken veelal zelfstandig, waardoor het nu extra fijn is om eens kennis te maken met andere hofdames en interessante cases met elkaar te delen. Vervolgens starten we met het ‘Hofdames spel’. De aanwezige hofdames worden opgedeeld in teams, waarmee ze een parcour bestaande uit verschillende opdrachten moeten voltooien. Iedere opdracht staat voor een kernwoord uit het DNA van de hofdames, welke gekoppeld is aan één van de letters (H, O, F, D, A, M, E, S). Doel van het spel is om zo snel mogelijk alle letters te verzamelen.

De opdrachten staan in het teken van verbinden, ervaringen delen, visie vormen en toekomstgericht denken. Zo helpen ze om op speelse wijze input te verzamelen voor de DNA workshop.

De DNA workshop

In deze co-creatie workshop geven we op speelse wijze vorm aan het DNA dat een medewerker van de Hofdames zo uniek en herkenbaar maakt; zodat iedereen, ongeacht functie, gehoord kan worden en een bijdrage kan leveren. We geven antwoord op de vragen wat het betekent om een hofdame te zijn en hoe de ervaring van de cliënt hierin centraal staat. We maken hierbij gebruik van de principes van Design Thinking waarbij de eindgebruiker centraal staat. Vervolgens brengen we het

terug naar individueel en teamniveau. De co-creatie workshop zorgt voor een eerste stap naar een gezamenlijk gedragen DNA en gedeeld eigenaarschap in groei en ontwikkeling

Vervolg

Na afronding van beide dagen volgt een recap met het Hofdames bestuur, met een inventarisatie van kansen en optionele vervolgsessies. Ook volgt een uitgebreide en geüpdate Hofdames code en een eerste aanzet naar een cultuurkompas.