fbpx

De Indicator: meet het werkgeluk en detecteer burn out

Wat draagt voor jou en jouw teamleden het meeste bij aan hun werkgeluk? En hoe tevreden zijn ze met hun werk? In deze tijd is werkgeluk een prioriteit en vereiste voor succes. Als leider moet je hier dus in investeren, zodat teamleden zich kunnen ontwikkelen, zich energiek voelen en zich binden aan jouw organisatie. Met onze Indicator krijg je direct zicht op het werkgeluk van jezelf en/of jouw teamleden.

Onderzoek de basis voor succes

Transformatie, groei en verbetering kunnen alleen succesvol van de bodem komen, wanneer je weet wat er in de basis speelt. Wij raden managers aan om in ieder geval een keer per jaar een meting te doen. Of het nu gaat over het bieden van handvatten aan een team voor zelfreflectie of om de status quo van een team in kaart te brengen. Diepgaand onderzoek kan natuurlijk ook via een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO).

In minder van 30 minuten resultaat

Maar een laagdrempelige manier is via onze Bridge Werkgeluk/Burnout Indicator. Hiermee kan een teamlid in minder dan 5 minuten zijn/haar werkgeluk in kaart brengen op een valide en betrouwbare wijze. De Indicator werkt met een totaal van 8 dimensies, waarvan 4 op werkgeluk en 4 op burn-out. De scores op de dimensies kunnen worden gebruikt om werkgeluk te verhogen en een burn-out te voorkomen.

Hoe we werkgeluk en burn-out meten

Werkgeluk wordt gemeten aan de hand van betrokkenheid op het werk, proactieve vitaliteit, werktevredenheid en betrokkenheid bij de organisatie. Samen vormen deze scores een totaalscore op werkgeluk. 

 • Betrokkenheid op het werk wordt gekenmerkt door energie en toewijding.
 • Proactieve vitaliteit is het proactief inzetten van fysieke en mentale energie om optimaal te presteren op het werk.
 • Werktevredenheid is het hebben plezier en het voelen geluk, motivatie en tevredenheid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.
 • Betrokkenheid bij de organisatie is het gevoel ‘erbij te horen’ in combinatie met betrokkenheid en trots voor de organisatie waarvoor ze werken.
 • Werkgeluk is het halen van geluk, voldoening en tevredenheid uit werk met enthousiasme, betrokkenheid en vitaliteit.

Burn-out wordt in de Indicator gemeten met: algemene vermoeidheid, mentale afstand tot het werk, cognitief overbelast en mentaal overbelast. 

 • Algemene vermoeidheid. Bij een burn-out is er sprake van structureel verlies aan energie dat zich uit zowel fysieke als mentale vermoeidheid.
 • Van mentale afstand tot werk is er sprake wanneer iemand sterke weerzin tegen of afkeer van het werk ervaart.
 • Cognitieve overbelasting kenmerkt zich door geheugenproblemen, aandachts- en concentratiestoornissen, trager denken en fouten maken.
 • Emotionele overbelasting uit zich in het hebben van heftige emotionele reacties, zoals woede, angst of huilbuien waarop iemand geen grip heeft.
 • Mentale overbelasting is het gebrek aan vermogen om te werken (‘ik kan niet meer’) en een gebrek aan zin om te werken (‘ik wil niet meer’).

Wat er gebeurt na de uitslag

Wanneer iemand de Indicator heeft gemaakt, is er binnen 24-uur een rapport met persoonlijk advies beschikbaar. Daarna zijn er verschillende opties. Zo hebben we een toolkit om een verdiepend gesprek te voeren met een leidinggevende of vertrouwenspersoon. Maar ook onze coaches en psychologen staan klaar om te helpen. De vragen die centraal staan: ‘Wat betekent dit voor jou?’ en ‘Hoe kan jij verder komen?’.

Interesse? Neem contact op voor onze Nieuwjaarsactie! Klik hier om een voorbeeldrapportage te zien.

Hoe werkt het?

 • Schaf een of meerdere Indicator testen hier aan 

 • De test en rapportage zijn in het Nederlands en Engels beschikbaar

 • Na ontvangst van naam en e-mail sturen wij de persoonlijke logingegevens toe

 • Maak de online test in je eigen tijd

 • Ontvang binnen 24-uur* een online rapportage inclusief persoonlijk advies van een van onze coaches

 • Bedrijven kunnen ook achteraf middels een factuur betalen; neem contact op met ons!

 *Uitzondering op zater-zon- en feestdagen.

profectus-indicator

Investeren in jezelf en je teamleden loont. Check in met jezelf en anderen en maak een plan om verder te komen. Van ontwikkeling wordt iedereen beter!