fbpx

Assertiviteit: Empowerment op de werkvloer

assertiviteit op de werkvloer

Nee kunnen zeggen en op durven komen voor je eigen mening zijn vaardigheden die je veel opleveren. Toch is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Angst voor afwijzing, sociale druk en gebrek aan zelfvertrouwen zorgen er vaak voor dat we onze persoonlijke grenzen negeren. In dit artikel bespreken we het belang van assertiviteit op de werkvloer.

Subassertief gedrag

Ben je snel geneigd om extra uren te maken? Heb je regelmatig het gevoel dat je anderen niet teleur wilt stellen? Durf je soms niet voor je eigen mening en rechten op te komen? Neem je makkelijk extra werk van collega’s op je? En heb je moeite met nee zeggen? Dit zijn allemaal voorbeelden van subassertief gedrag. Oftewel, een gedragspatroon waarbij individuen hun eigen behoeften, rechten en meningen niet effectief communiceren en niet opkomen voor zichzelf. Dit wordt gekenmerkt door het vermijden van conflicten, het constant toegeven aan anderen en het negeren van persoonlijke grenzen.

Als je regelmatig over je heen laat lopen op de werkvloer, kunnen er verschillende nadelen en negatieve effecten optreden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan;

  1. Verminderd zelfvertrouwen: Wanneer je voortdurend toegeeft aan anderen en je eigen behoeften en grenzen negeert, kan dit leiden tot een verlies van zelfvertrouwen. Je kunt gaan twijfelen aan je eigen capaciteiten en waarde, wat negatieve gevolgen kan hebben voor je professionele groei en ontwikkeling.
  2. Onderwaardering en uitbuiting: Door anderen toe te staan over je heen te lopen, geef je hen de boodschap dat jouw mening en behoeften niet belangrijk zijn. Dit kan leiden tot onderwaardering en zelfs tot uitbuiting op de werkvloer, waarbij je taken en verantwoordelijkheden krijgt die niet passen bij je functie of waar je overbelast wordt zonder passende erkenning of beloning.
  3. Verhoogde stress en burn-out: Als je constant toegeeft aan de wensen en eisen van anderen, kan dit leiden tot een hoge mate van stress. Je kunt het gevoel hebben dat je altijd aan de verwachtingen van anderen moet voldoen, zelfs als dit ten koste gaat van je eigen welzijn. Dit kan uiteindelijk leiden tot burn-out, waarbij je emotioneel, fysiek en mentaal uitgeput raakt.
  4. Verminderde werkplezier en motivatie: Wanneer je over je heen laat lopen, kan je werkplezier en motivatie afnemen. Het gevoel dat je geen controle hebt over je eigen werk en geen invloed kunt uitoefenen op beslissingen kan demotiverend zijn. Dit kan leiden tot een afname van je betrokkenheid en productiviteit.
  5. Minder professionele groei en kansen: Door jezelf te laten domineren en geen grenzen te stellen, loop je het risico dat je niet de erkenning, kansen en groei krijgt die je verdient. Je kunt worden overgeslagen voor promoties of belangrijke projecten, omdat je niet assertief genoeg bent om jezelf te profileren en je capaciteiten te tonen.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze nadelen en de impact die het over je heen laten lopen kan hebben. Het ontwikkelen van assertiviteit en het opkomen voor jezelf is essentieel om een gezonde werkomgeving te creëren waarin je je gewaardeerd voelt, je potentieel kunt benutten en je professionele doelen kunt bereiken.

Voordelen van assertiviteit op de werkvloer

Gelukkig is assertief gedrag aan te leren. Assertiviteit speelt een belangrijke rol op de werkvloer en kan aanzienlijke voordelen bieden voor zowel individuen als organisaties. We benoemen enkele redenen waarom assertiviteit belangrijk is in een professionele omgeving:

  • Effectieve communicatie: Assertieve mensen zijn in staat om hun gedachten, meningen en behoeften op een duidelijke en respectvolle manier te uiten. Ze kunnen openlijk en eerlijk communiceren, waardoor misverstanden worden voorkomen en de samenwerking en productiviteit verbeteren.
  • Grenzen stellen: Assertiviteit stelt individuen in staat om hun persoonlijke en professionele grenzen duidelijk te communiceren. Ze kunnen nee zeggen wanneer dat nodig is en hun tijd, energie en middelen effectief beheren. Dit helpt om overbelasting en burn-out te voorkomen.
  • Zelfvertrouwen en zelfrespect: Assertieve mensen hebben een gezond gevoel van eigenwaarde en respecteren zichzelf. Ze geloven in hun eigen capaciteiten en zijn in staat om met vertrouwen uitdagingen aan te gaan. Dit kan leiden tot persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling en het nemen van initiatief.
  • Conflictbeheersing: Assertiviteit is essentieel bij het omgaan met conflicten op de werkvloer. Assertieve individuen zijn in staat om hun standpunten op een respectvolle manier te verdedigen, terwijl ze ook openstaan voor de ideeën en perspectieven van anderen. Ze kunnen constructief bijdragen aan het oplossen van conflicten en het bevorderen van een positieve werkomgeving.
  • Professionele groei en leiderschap: Assertieve mensen worden vaak gezien als zelfverzekerde en competente professionals. Ze zijn in staat om kansen te grijpen, zichzelf te promoten en hun ideeën effectief te presenteren. Assertiviteit kan ook een belangrijke eigenschap zijn voor leiders, omdat het helpt bij het nemen van beslissingen, het delegeren van taken en het beïnvloeden van anderen op een positieve manier.

Belangrijk om te onthouden is dat assertief gedrag inhoudt dat je opkomt voor jezelf en anderen op een respectvolle manier, terwijl je rekening houdt met de behoeften en gevoelens van anderen. Het is een balans tussen het uiten van je eigen mening en het respecteren van de mening van anderen.

Assertiviteitstraining in jouw organisatie

Door assertiviteit te cultiveren en te bevorderen op de werkvloer, kunnen organisaties een omgeving creëren waarin open communicatie, samenwerking en persoonlijke groei worden gestimuleerd. Assertiviteit draagt bij aan de empowerment van werknemers door hen in staat te stellen controle te nemen over hun eigen werk en carrière, hun eigen stem te laten horen en zich zekerder te voelen in professionele interacties. Dit leidt tot meer tevredenheid, betrokkenheid en succes op de werkplek.

Wij bieden zowel een e-learning assertiviteit aan, als incompany assertiviteitstrainingen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

Meer interessante artikelen lezen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief