De juiste studie of opleiding kiezen

De beste keuze voor nu en de toekomst maak je door jouw interesses, sterke punten en ambitie in kaart te brengen.
Wij helpen je via onze wetenschappelijke testen en coachingtrajecten.

Studiekeuzestress

Studiekeuzestress is een heel normaal fenomeen dat ieder najaar de kop opsteekt bij zowel scholieren en studenten als hun ouders. Onderwijsinstellingen organiseren open dagen en keuzes voor het volgende school-of studiejaar moeten gemaakt worden. Jaarlijks starten er duizenden jongeren met hun eerste opleiding of studie.

Grote hoeveelheid aan keuzemogelijkheden

Eindexamenkandidaten en mbo’ers die willen doorstuderen, hebben de keuze uit 1.400 voltijds bacheloropleidingen in het hbo en 400 in het wo. Waarna zij ook nog kunnen doorstromen naar 800 masteropleidingen (CBS). Het mbo telt ruim 42 regionale opleidingscentra (roc’s). Met zoveel keuzemogelijkheden zien veel studiekiezers vaak de bomen niet meer door het bos

leiderschap

Het belang van de juiste keuze

Het maken van de juiste keuze voor een opleiding of studie is belangrijk. Tijdens de opleiding worden belangrijke vaardigheden en kennis geleerd die nodig zijn om de arbeidsmarkt te kunnen betreden. Dit maakt de druk op het kiezen nog hoger, want -hoewel er vele factoren invloed hebben op het verloop van een carrière- blijft het een feit dat de studiekeuze een effect heeft op de start van een carrière!

Onze methode: betrouwbaar, onafhankelijk en snel

 • In 20 minuten testen
 • Online van waar je maar wilt
 • Wetenschappelijk, objectief en betrouwbaar
 • Top 10 meest passende studies en beroepen
 • Overzicht van studies en beroepen die niet aansluiten op de persoonlijkheid
 • Inzicht in de persoonlijkheid, sterke en zwakke kanten
 • Binnen 72 uur een rapportage met persoonlijk advies van een gecertificeerde coach of psycholoog

Studiekeuzetest

Ontdek welke studie en banen het beste bij jou passen met de meest uitgebreide loopbaantest van Nederland en ontvang een uitgebreide rapportage met persoonlijk advies van een gecertificeerd coach of psycholoog.
360
259,95
 • Ontdek welke studie het beste bij jou past
 • Breng in kaart wat belangrijk voor jou is in je studie en toekomstige baan
 • Ontvang persoonlijk advies van een geaccrediteerd coach
Vaak gekozen

Bewezen methode

Alle onze persoonlijkheidstesten zijn ontstaan uit een combinatie van verschillende wetenschappelijk bewezen theorieën. Door deze te combineren krijg je een extra betrouwbaar resultaat.

Professionele coaching

Wij werken uitsluitend samen met professionele coaches vanuit verschillende invalshoeken. Aan de hand van je intake koppelen we je altijd aan een coach die aansluit bij jouw wensen.

Uitslag binnen 72 uur

Heb je het intakeformulier ingevuld en de test afgerond? Dan ontvang je binnen 72 uur een uitgebreide rapportage met je testuitslag én een persoonlijk advies van één van onze coaches.

Hoe werkt het?

 

De test maakt gebruik van twee wetenschappelijke loopbaanmodellen; de RIASEC-codes van Holland en de Loopbaanankers van Schein. Het is hiermee de meest uitgebreide loopbaantest die in Nederland verkrijgbaar is. Testen helpt je met het vinden van een passende (nieuwe) baan of opleiding en geeft inzicht in je persoonlijke voorkeuren. Uit de rapportage volgen duidelijke handvatten voor het maken van belangrijke keuzes voor jouw toekomst.

 • Na het invullen van het intake formulier ontvang je jouw persoonlijke inlogcodes voor ons testplatform;

 • Je kunt de test op een zelfgekozen moment en in je eigen tempo invullen;

 • De test bestaat uit 312 stellingen waarbij je steeds aangeeft in hoeverre je het ergens mee eens bent;

 • Na het testen bekijkt één van onze geaccrediteerde coaches jouw resultaten;

 • Binnen 72 uur (op werkdagen) ontvang je een uitgebreide rapportage met jouw voorkeur op meer dan 200 HBO/WO beroepen en studies, zaken die je belangrijk vindt in je werk én een persoonlijk advies van een geaccrediteerd coach.

Heb je nog vragen over onze diensten en staat je antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Eén van onze consultants helpt je graag verder.

Onze loopbaantest is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar, dit betekent dat je deze test ook kunt gebruiken om de juiste profielkeuze te maken op de middelbare school. Bij deze test kun je een keuze maken tussen mbo of hbo/wo niveau.

Reken op een minimale tijd van 20 minuten en een maximale tijd van ongeveer 40 minuten per test. Het is belangrijk dat je rustig voor de test gaat zitten en de tijd neemt die je nodig hebt om de best passende antwoorden te geven. Maak deze testen dus nooit onder tijdsdruk.

Al onze testen zijn gebaseerd op een combinatie van verschillende wetenschappelijke theorieën. Daarnaast is het niet mogelijk om de test ‘sturend’ in te vullen, omdat er op verschillende manieren gemeten wordt. Je kunt er dus vanuit gaan dat je altijd een betrouwbaar resultaat krijgt.

Aan de hand van jouw intake formulier maken we een zo goed mogelijke keuze voor een coach of psycholoog die aansluit bij wat jij nodig hebt. Voor het traject start ontvang je van ons per mail een coachvoorstel. Het traject start altijd pas als jij akkoord bent met dit voorstel. Heb je na de eerste coachsessie toch het idee dat jullie geen goede match zijn? Dan kun je voor de rest van het traject vragen om een andere coach.

Profectus Instituut

Profectus geeft inzicht, zelfvertrouwen en handvatten om verder te komen en te groeien. We zien persoonlijk welzijn als basis voor toekomstgerichte groei.

Met een professioneel team van gecertificeerde coaches en psychologen kunnen wij de persoonlijke aandacht geven die jouw toekomst verdient.