Leiderschap

Leiderschap is een essentiële factor die nodig is om succes te behalen. Er wordt veel over leiderschap gesproken en er zijn dan ook vele concepten voor, zo is er: transformationeel leiderschap, dienend leiderschap en ondernemend leiderschap. Vaak kan het worden samengevat als een cluster van competenties en acties, zoals: luisteren, motiveren, inspireren, richting geven, besluiten nemen en oplossingsgericht zijn.

Steeds vaker is er door de groeiende maatschappelijke vraagstukken behoefte aan ondernemend leiderschap, waarin leiders de taak hebben om creatieve oplossingen te vinden en de kracht van mensen te benutten om de gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Dat leiderschap ertoe doet is een feit. Resultaten worden geboekt wanneer er een breedgedragen missie is waarbij de leider kan inspireren, enthousiasmeren, de regie kan pakken en redigeren wanneer nodig.

Leiderschap kan van nature in iemand zitten, maar kan ook goed aangeleerd en ontwikkeld worden. Bovendien beperkt leiderschap zich niet tot de MT-laag van een bedrijf of organisatie. Leiderschap fungeert op verschillende en meerdere niveau’s.

 

Om Leiderschap verder te ontwikkelen in jouw organisatie bieden we:

Bij individuele coaching kan een traject met een gecertificeerde coach op maat worden gemaakt. Wil je een bredere aanpak en bijvoorbeeld een managementlaag trainen? Zet de eerste stap naar teamoptimalisatie via Leiderschapstrainingen voor teams. Afhankelijk van jullie voorkeur of uitdaging kan de training gespecificeerd worden op een bepaald thema of type leiderschap.

“Resultaten worden geboekt wanneer er een breedgedragen missie is waarbij de leider kan inspireren, enthousiasmeren, de regie kan pakken en redigeren wanneer nodig.

Heb je meer behoefte om jezelf of een leider in zijn/haar kracht te zetten? Tijdens het one-day retreat werken we één dag samen naar jouw versie van bewust leiderschap. Het retreat staat in het teken bewustzijn, zelfkennis en zelfreflectie. Met als doel om een krachtige, authentieke en eigen leiderschapsstijl neer te zetten. 

Interesse?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte of adviesgesprek aan. Je ontvangt de offerte of planner binnen twee werkdagen. Neem ook voor meer informatie of advies gerust contact met ons op.